6.4 C
Brno
Čtvrtek, 30 listopadu, 2023

Tipy, triky, nápady: Jak vybrat sušičku na ovoce?

Sušení ovoce, zeleniny či hub patří k nejstarším způsobem uchovávání potravin.

Pravda, magazín Vařečka 01.11.2018 07:30 Správná sušička na ovoce či zeleninu – to je … Foto: Shutterstock
Správná sušička na ovoce či zeleninu – to je umění.
Začalo se klasickým, ale zdlouhavým sušením na čerstvém vzduchu. Dnes je však sušení velmi jednoduché a časově nenáročné díky praktickým elektrickým sušičkám ovoce. Jak si však vybrat tu správnou?

Při výběru sušičky je několik důležitých parametrů. Určitě je důležitý design, ten se však v jednotlivých sušičkách příliš neliší. Dobré je podívat se na spotřebu energie. Sušičky mají díky sušení při nízkých teplotách vesměs malou spotřebu.

ČTĚTE VÍCE
Tipy, triky, nápady: Jak si poradit s jedlými kaštany
Tipy, triky, nápady: Jak si poradit s jedlými kaštany
Tipy, triky, nápady: Asijské kouzlo hrušky
Tipy, triky, nápady: Asijské kouzlo hrušky
Tipy, triky, nápady: superpotraviny chia semínka
Tipy, triky, nápady: superpotraviny chia semínka
Tipy, triky, nápady: Tajomstvá aromatizování králíka
Tipy, triky, nápady: Tajomstvá aromatizování králíka
Potřebný počet pater (sít na sušení) se odvíjí od množství potravin, které budete chtít sušit. Je výhodné zvolit takovou sušičku, která má možnost pozdějšího přidávání patře. Důležitým parametrem je možnost regulace teploty.

Rozpětí termostatu by mělo pohybovat přibližně od 30 do 70 ° C, ideální je možnost výběru alespoň ze tří stupňů intenzity sušení. Některé dokonalejší sušičky ovoce nabízejí dokonce až osm stupňů.

Co jste možná ještě nevěděli?
Bolest v krku vyléčí šalvěj
Bolest v krku zázračně vyléčí šalvěj. Dvě kávové lžičky zalijeme litrem horké vody a necháme 15 minut odstát. Čerstvý čaj kloktáme pět až deset minut několikrát denně.

Jak skladovat česnek
Aby vám česnek nevysychal a stroužky nenapadla plíseň, ochráníte je tak, že česnekovou hůl rozeberete na stroužky a v suchém, čistém sklenici s uzávěrem je uložíte do chladničky.

Feferonka zlepší chuť polévky
Chuti většiny polévek prospěje feferonka, kterou v polévce povaříme a před podáváním odstraníme. Vhodná je do polévky slepičí, krůtí, do guláše, hrachové i fazolové polévky.

Kdy je pepř kvalitní?
Když rozbijete zrnko pepře, mělo by se rozdělit na velké kousky a zanechat po sobě jemnou tukovou stopu. Koření nižší kvality je příliš suché a po rozbití se rozpadne na maličké kousky.

- Komerční sdělení-magazín

Mohlo by vás zajímat

- Komerční sdělení-PR články
- Komerční sdělení-magazín
- Komerční sdělení-magazín

Doporučené články z rubriky

- Komerční sdělení-aktuality