6.4 C
Brno
Čtvrtek, 30 listopadu, 2023

Tipy, triky, nápady: Asijské kouzlo hrušky

Nashi je asijské tropické ovoce nažloutlé barvy, které připomíná hrušku. Nejlepší je v syrovém stavu, dá se jíst oloupané, ale i se slupkou.

magazín Vařečka 14.10.2018 14:00 hrušky NashiFoto: Shutterstock
Asijské hrušky Nashi.
Pokud se nekonzumuje vcelku, ale nakrájené, je dobré ho pokapat citrónovou šťávou, aby nezhnědly.

Jablko v kuchyni
Podzim je také časem sběru jablek, ovoce, které najde v domácnosti pestré využití. I šikovnému kuchaři se někdy přihodí, že namísto šťavnatého kuřete vybere z trouby vysušenou hroudu. Přitom se tomu snadno dá předejít, vždyť právě kvůli tomu se přidávají do drůbeže různé nádivky. No a ta nejobyčejnější je nádivka z jediného jablka. Stačí vsunout dovnitř kuřete jedno celé jablko, kuře upéct jako obyčejně a před podáváním jablko vybrat. A pokud se vám podaří prosolíme polévku či omáčku, třeba sáhnout po jablku, nakrájet ho na čtvrtiny, odstranit jádra a přidat do prosoleného pokrmu. Potom jídlo ještě asi deset minut povařit a nakonec jablko vybrat. Jablko nasaje přebytečnou sůl a jídlo je zachráněny. Navíc z jablek při zrání vychází plyn ethylen, který přirozeně podporuje zrání. Tato skutečnost se dá využít i na dozrávání jiných plodů, například zelených rajčat. Ale pozor – pokud nám v komoře například nadměrně klíčí brambory, může to být způsobeno právě přítomností jablek, proto je skladujeme vždy odděleně.

ČTĚTE VÍCE O nápad a řadách
Halloween je o dýní a strašidlech! Viz veselé dekorace
Halloween je o dýní a strašidlech! Viz veselé dekorace
Líbí se vám podzimní odstíny žluté? Čarujte s nimi ve vašem bytě
Líbí se vám podzimní odstíny žluté? Čarujte s nimi ve vašem bytě
Podzim je za oknem! Pozvěte ji i do obývacího pokoje, zde jsou inspirace
Podzim je za oknem! Pozvěte ji i do obývacího pokoje, zde jsou inspirace
Tipy, triky, nápady: superpotraviny chia semínka
Tipy, triky, nápady: superpotraviny chia semínka
Med zřídne v teple
Ztuhlý med opět zřídne, když nádobu s ním postavíme do jiné, ve které je teplá voda. Pokud začne med kvasit, postavíme nádobu s ním do hrnce s teplou vodou. V něm necháme med tak dlouho, až se úplně rozpustí. Pěnu, která se na medu utvoří, opatrně odstraníme.

Nekysnúce mléko
Aby mléko neskyslo, přidáme do něj 1 kostku cukru na 1 litr. Můžeme v něm také rozmíchat na špičku nože kyseliny borité nebo jedlé sody. Stejnou službu nám prokáže list křenu vložen do nádoby s mlékem.

- Komerční sdělení-magazín

Mohlo by vás zajímat

- Komerční sdělení-PR články
- Komerční sdělení-magazín
- Komerční sdělení-magazín

Doporučené články z rubriky

- Komerční sdělení-aktuality